Kassa

Tena stopt incontinentieonderzoek

  •  
10-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Untitled-1_03.jpg
Tena, een fabrikant van incontinentiemateriaal, heeft het onderzoek voor apothekers om te bepalen welk incontinentiemateriaal en hoeveel daarvan patiënten nodig hebben, voorlopig stopgezet. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het besluit is genomen om ,,in overleg te treden met alle betrokken partijen''.
Ophef
Donderdag ontstond ophef over het onderzoek. GroenLinks trok bij het kabinet aan de bel over berichten dat incontinente, bij Achmea verzekerde patiënten worden ondervraagd door fabrikant Tena over hun urineverlies. Dit zou zijn om te bepalen hoeveel en welke luiers ze vergoed krijgen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) laat uitzoeken wat er aan de hand is en zal passend reageren, liet ze weten.
Toestemming
Volgens Tena vragen patiënten zelf om contact of vraagt de apotheek hen of ze het goed vinden als ze door de fabrikant worden benaderd. Woensdag erkende het bedrijf al dat er wel eens iets mis kon gaan. ,,Het is niet gek dat dat wel eens gebeurt, het gaat immers om heel veel mensen.''
'Onafhankelijkheid gegarandeerd'
Tena stelt dat het bedrijf niet bepaalt hoeveel incontinentiemateriaal een gebruiker vergoed krijgt. ,,De onafhankelijkheid is gegarandeerd door het feit dat zowel de keuze voor het merk als het producttype uiteindelijk bij de apotheker ligt. Tena adviseert, maar bepaalt niet'', staat in een verklaring.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!