Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Temperatuur van voedsel een probleem op Koningsdag

28-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hamburger 930x520
De bewaartemperatuur van voedsel bleek tijdens Koningsdag 2016 een probleem. Het eten dat verkocht werd, werd niet warm of niet koud genoeg bewaard. Dit constateerde inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Standhouders moesten voedsel dat daardoor niet meer geschikt was weggooien.
Verspreid over het land hebben 50 NVWA-inspecteurs 194 inspecties uitgevoerd. Op Koningsdag wordt ook veel voedsel door particulieren verkocht. De NWA richtte zich daarom op zowel particuliere als professionele standhouders. De inspecteurs maakten tijdens deze Koningsdag 8 keer een rapport van bevindingen op en gaven 41 schriftelijke waarschuwingen.
Verreweg de meeste overtredingen hadden te maken met het goed op temperatuur brengen of houden van het aangeboden voedsel. Met name door de harde wind koelde bereid voedsel te snel af. Bijvoorbeeld omdat het voedsel niet was afgedekt of omdat rechauds uitwaaiden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!