Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Petitie voor Kassa en Radar al meer dan 120.000 keer ondertekend

26-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5788 keer bekeken
  •  
petitie amber 1127
De online petitie tegen de inperking van de zendtijd van Kassa en Radar heeft al meer 120.000 handtekeningen opgeleverd. 'Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'' staat sinds zaterdag 15 mei 2021 online en is een initiatief van een bezorgde kijker.
Oud presentator Felix Meurders, die Kassa bedacht en de eerste 22 jaar presenteerde, heeft ook zijn steun uitgesproken. In deze video spreekt hij over het belang van consumentenprogramma's als Kassa en Radar.

Support via sociale media

Ook politici, ex-gedupeerden en andere presentatoren - waaronder Sinan Can, Astrid Joosten en Elena Lindemans, hebben inmiddels hun steun uitgesproken. Vanuit Den Haag spraken kamerleden Habtamu de Hoop, Henk Nijboer (PvdA), Don Ceder (Christen Unie), Jasper van Dijk, Sandra Beckermann, Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GL) zich uit.
Ook de consumentenbond steunt de petitie. "Kassa en Radar moeten blijven zoals ze zijn. Deze programma's hebben een ontzettend belangrijke maatschappelijke functie" zegt woordvoerder Joyce Donat. "Ze stellen belangrijke kwesties aan de kaak en het beperken van dit soort programma's is schadelijk voor consumentenbelangen."

Petitie uit protest

Kijker Peter Kunnen zette de petitie uit protest online, omdat NPO wil snijden in het aantal uitzendingen van Radar en Kassa. "De NPO en de netmanagers staan totaal niet bij de impact van deze programma’s en hoeveel knellende zaken er bestaan waarin de burger zich niet begrepen of gehoord voelt", stelt de initiatiefnemer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!