Kassa

Teleurstelling over 'nieuwe' iPhone

05-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone4_09.jpg
Apple heeft dinsdag het nieuwste model van de iPhone gepresenteerd. Fans en beleggers reageerden teleurgesteld op de onthulling. Het betrof niet de verwachte iPhone 5, maar een nieuwere versie van de huidige iPhone 4, de iPhone 4S.
Snellere microprocessor
De nieuwe iPhone 4S heeft een snellere microprocessor, het kloppende hart van het apparaat, en bovendien nieuwe software. Zo is er een sterkere camera en een slimme stembediening. Daarnaast komt Apple deze maand al met de zogenoemde iCloud, waarmee gebruikers hun muziek, foto's en video's online kunnen opslaan.
iOS 5
Het nieuwe besturingssysteem iOS 5 moet niet alleen de iPhone verbeteren, maar ook de tablet-computer iPad. De nieuwe topman van Apple, Tim Cook, presenteerde het nieuwe product hoogst persoonlijk, zoals eerder zijn voorganger Steve Jobs dat deed als de onderneming met nieuwe producten kwam. Cook leek zelfverzekerd en ontspannen. Hij werd bijgestaan door Philip Schiller, het hoofd marketing van Apple. Sommige marktvorsers hadden gehoopt op een korte verschijning van Jobs, maar die bleef weg.
Verkoop
De nieuwe iPhone komt later deze maand in de verkoop, vanaf een prijs van 199 dollar. De prijs van de oude zakt naar 99 dollar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!