Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Telegraaf stopt met zondagskrant

9 okt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
1353859.jpg
Opnieuw houdt een zondagskrant in Nederland op te bestaan. De Telegraaf meldt vrijdag op haar voorpagina dat het met ingang van 1 januari 2010 stopt met de zondagskrant.
Mede door de economische crisis is het de krant niet gelukt om voldoende adverteerders aan te trekken. ,,Het unieke zondagmoment zijn we kwijt, dat kunnen we nooit vervangen'', aldus hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Een deel van de vaste rubrieken, zoals die van de columnisten Jörgen Raymann en Emile Bode, keert terug in het tabloid Weekend.
Met ingang van 1 januari dit jaar stopte het regionale dagblad Twentsche Courant Tubantia ook al met de zondagskrant. Ook daar waren tegenvallende resultaten de reden om te stoppen met de uitgave. TC Tubantia verscheen 7 maart 2004 voor het eerst en was daarmee de eerste zondagkrant in jaren. Enkele weken later volgde De Telegraaf met een zondagseditie.
De Telegraaf wil het verlies van de redactionele pagina's op zondag deels opvangen door de zaterdagkrant ,,fors te versterken''. De tabloid Weekend en de Reiskrant worden vernieuwd en op maandag komt De Telegraaf met een 24 pagina's dikke Telesporttabloid en wordt het eerste katern van de maandagkrant dikker. (ANP)

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar