Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Telegraaf stapt over op tabloid

22-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Krant-in-hand_02.jpg
De Telegraaf stapt over op het kleinere tabloidformaat. Dat moet in het vierde kwartaal van dit jaar gebeuren. Dat meldt de krant dinsdagavond op zijn website. Het sportkatern op maandag en een deel van de zaterdagkrant verschenen al op dat formaat, maar nu volgt de rest van de krant.
Laatste
Moederbedrijf TMG had de overstap al in 2011 geopperd. Tabloid is half zo groot als het oude formaat van De Telegraaf. Het Amsterdamse dagblad is de laatste landelijke krant die de overstap maakt. Trouw en AD veranderden in 2005 naar tabloid. De Volkskrant ging in 2010 over en NRC Handelsblad volgde in 2011.
Digitale zondageditie
De Telegraaf maakte ook bekend met een digitale zondageditie te komen voor tabletcomputers en pc's. Die gaat op zondag 27 april van start en is in elk geval tot en met de finale van het WK voetbal op zondag 13 juli beschikbaar. De Telegraaf had van 2004 tot 2009 al een papieren zondagkrant.
Verder kunnen lezers van De Telegraaf binnenkort vanaf 23.00 uur al de krant van de volgende dag digitaal lezen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!