Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Telegraaf rectificeert foutief bericht over Kassa’s Boodschappenmandje

23 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
supermarkt schap 1127
Dagblad De Telegraaf heeft een bericht van donderdagochtend over Kassa’s Boodschappenmandje gerectificeerd. In het artikel stelde de krant dat de prijsvergelijking uit het consumentenprogramma volgens supermarktdeskundige Paul Moers een ‘flut’ onderzoek was. Ten onrechte, geeft De Telegraaf nu zelf ook toe. Moers heeft het woord ‘flut’ nooit in de mond genomen.
De Telegraaf gaat morgen in de papieren versie een correctie plaatsen. Een vergelijkbare tekst staat inmiddels op de site van de krant. De rectificatie kun je hieronder lezen.
"In een eerder verschenen versie van dit artikel is ten onrechte de suggestie ontstaan dat retailexpert Paul Moers een onderzoek van tv-programma Kassa als ‘flut’ betitelt. De heer Moers heeft die kwalificatie niet gebezigd en heeft ons erop gewezen dat sprake was van een prijsmeting in plaats van een kwaliteitsmeting."

Supermarktdeskundige woedend

Een woedende Paul Moers liet donderdagochtend zelf ook al weten dat er weinig klopte van het artikel. Behalve de onjuiste kwalificatie voor Kassa’s Boodschappenmandje, stelt Moers dat hij ook nooit heeft geprotesteerd tegen de opzet van Kassa’s Boodschappenmandje, zoals de krant schrijft.
Moers heeft simpelweg uitgelegd dat het onderwerp draait om een prijsvergelijking en niet om een kwaliteitsvergelijking. Dat moet gezien worden als een verklaring voor de uitkomsten van de vergelijking, niet als een protest tegen de vergelijking, aldus de supermarktdeskundige. De Telegraaf blijft echter volhouden dat Moers wel degelijk heeft beweerd in de uitzending te hebben geprotesteerd tegen de vergelijking.
Uit de uitzending blijkt iets heel anders. Het fragment kun je hieronder terugkijken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!