Kassa

Telefonische hulplijn ook voor ouderen met migratieachtergrond

30-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
helpdesk 930 x 520
Ouderen met een migratieachtergrond kunnen vanaf maandag bellen met een telefonische hulplijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB.
De hulplijn (030-3 400 600) is er voor vragen over corona, maar 'gewoon' een praatje maken mag ook. De ouderen worden te woord gestaan door vrijwilligers die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond hebben. Het telefoonnummer is een initiatief van KBO-PCOB en het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM).

16 maart gelanceerd

Op 16 maart werd de hulplijn (030-3 400 600) al gelanceerd door de ouderenorganisatie voor ouderen met vragen over corona en aanverwante zaken. "Het is mooi dat we mensen zo kunnen helpen of doorverwijzen", zegt Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB. "En in deze tijd van het coronavirus, waarin senioren een risicogroep vormen, is het van belang dat alle senioren in Nederland de informatie krijgen die ze nodig hebben of hun vragen kunnen stellen. Dus ook senioren met een migratieachtergrond". ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!