Kassa

Telecombedrijven passen innen schulden aan

19-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schulden 930x310
Tien Nederlandse telecombedrijven passen na onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de manier waarop zij schulden innen aan. De schadevergoeding die consumenten betalen als hun contract wordt beëindigd door wanbetaling, gaat daarbij omlaag.

Duur contract

Nu moeten klanten vaak nog alle maandtermijnen voldoen voor de duur van hun contract, als dat wordt beëindigd. Bij de nieuwe afspraak die de ACM met de telefonieaanbieders maakte is dat in de meeste gevallen nog maximaal de helft van het resterende bedrag. Ook gaan de bedrijven duidelijkere informatie geven over de incassoprocedure.
T-Mobile, Vodafone, Tele2, Ben, hollandsnieuwe, Simpel, Simyo en Youfone hebben de aanpassingen al gemaakt. KPN doet dat uiterlijk per 1 januari. Telfort zegt de veranderingen op zijn laatst eind maart door te voeren.

Gevolg van telecomabonnementen

De ACM concludeerde eerder dat incasso bij consumenten vaak wordt ingezet als gevolg van telecomabonnementen. De consumentenwaakhond probeert problemen in de incassobranche aan te pakken, onder meer door opdrachtgevers op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!