Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Telecombedrijf verzet zich tegen boete ACM

22-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon_doorgestreept_03.jpg
Telecombedrijf Pretium gaat in hoger beroep tegen een boete die het kreeg opgelegd wegens het niet juist naleven van de regels voor telemarketing. Ook verzette de telemarketeer zich lang tegen openbaarmaking van het boetebesluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder maakte dit woensdag bekend.
Overtredingen
Pretium kreeg de boete opgelegd in 2011, maar is nu pas bekend omdat de telemarketeer zich verzette tegen eerdere openbaarmaking. In januari oordeelde de rechtbank Rotterdam dat ACM terecht heeft vastgesteld dat Pretium de telemarketingregels heeft overtreden, maar verlaagde de boete tot 106.250 euro. Ook besloot de rechtbank dat ACM het besluit mag publiceren.
Telemarketinggesprekken
De overtreding betreft enkele honderdduizenden telemarketinggesprekken die Pretium voerde in de jaren 2007 en 2009. Het bedrijf bood in deze gesprekken de consument niet actief aan zich te laten registreren als deze niet meer door het bedrijf gebeld wilde worden voor marketingdoeleinden. Pretium was wel verplicht om dit zogenoemde recht van verzet in alle verkoopgesprekken aan te bieden. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!