Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tekort aan winterbanden dreigt nu al'

03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autobanden_01.jpg
Door de extreme sneeuwval van afgelopen winter en door de angst om opnieuw achter het net te vissen gaan automobilisten dit jaar vroeger naar de bandenspecialist voor winterbanden. Sommige bandenleveranciers hebben nu al moeite om aan de vraag te voldoen. Dat heeft Edwin Brinksma, manager bij de vereniging voor de banden- en wielenbranche Vaco, dinsdag gezegd.
,,Dit jaar is het vroeger druk bij de bandenspecialisten dan voorgaande jaren. Producenten draaien op volle kracht om daar waar mogelijk nog aan de vraag te kunnen voldoen'', aldus Brinksma. Vorig jaar ontstond een run op winterbanden door de strenge winter, waardoor garagebedrijven de vraag niet aankonden.
Tegelijkertijd moesten veel bandenspecialisten door de economische crisis flink snijden in de productie. ,,Nu zij geconfronteerd worden met een plotselinge versnelling van de vraag kunnen ze het niet aan'', zegt Brinksma. Volgens Kwik-Fit, een van de grootste bandenleveranciers in Nederland, gingen er tot nu toe dit jaar zo'n 10 procent meer winterbanden over de toonbank.
Voor de bandenbranche was afgelopen winter een gouden tijd. De gladheid zorgde ervoor dat er 1,2 miljoen winterbanden werden verkocht. Het jaar daarvoor waren dat er 700.000. Brinksma verwacht dat de aantallen van afgelopen winter opnieuw gehaald zullen worden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!