Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Teeven onderzoekt waarschuwing bij downloads

05-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
download_08.jpg
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om consumenten te waarschuwen bij het illegaal downloaden. Hij zei dat woensdag in een Kamerdebat over een uitspraak van het Europese Hof van Justitie over het downloadverbod.
Verbod
Het hof verbood in april het illegaal downloaden van muziek of films. Ook mag Nederland volgens het hof bij het berekenen van de thuiskopieheffing illegale downloads niet meer meerekenen.
"Onnozel, onverantwoord en onwenselijk''
Tijdens het debat noemde D66-Kamerlid Kees Verhoeven het plan van de VVD en de PvdA om een pop-up op te laten komen als iemand iets illegaal downloadt ,,onnozel, onverantwoord en onwenselijk''. Verhoeven: ,,Het lijkt onschuldig maar er moet diep in het internetgebruik van de internetter gedoken worden en dat lijkt op een internetpolitie.''
Achterhaald
VVD-Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden noemde op zijn beurt 'het radiomodel' waar D66 voor is,achterhaald. Bij het radiomodel wordt het geld centraal geïnd bij aanbieders van muziek of video.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!