Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Te weinig openbare toiletten'

19-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wc toilet 1127

Mensen moeten op meer openbare toiletten hun behoeften kunnen doen. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) vindt dat dat nu nog op te weinig plekken kan, ondanks de toename van 1500 toiletten vorig jaar.

Het huidige aanbod van bijna 6000 openbare toiletten moet volgens de patiëntenorganisatie ruim worden verdrievoudigd tot 20.000. Momenteel hebben de steden Alkmaar, Amersfoort en Leeuwarden de meeste openbare toiletten per inwoner. Nissewaard (Zuid-Holland) en de Brabantse gemeenten Oss en Roosendaal sluiten de ranglijst die de organisatie heeft gemaakt, af. In 189 gemeenten zijn openbare toiletten helemaal niet te vinden.

"Niet onbezorgd op pad"

Ruim 2 miljoen mensen kunnen door het gebrek aan toiletten niet onbezorgd op pad, aldus MLDS. Het zou gaan om buik- en blaaspatiënten, maar ook vrouwen, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen.

Angst

"Bovendien worden vier op de tien patiënten bij hoge nood weleens geweigerd bij een toilet in winkels, horeca, supermarkten en overheidsgebouwen", aldus de organisatie. Hierdoor durven mensen de deur niet meer uit, uit angst niet op tijd een toilet te vinden. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!