Kassa

'Gemeenten hebben te weinig oog voor gevaarlijke kruispunten'

02-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kruispunt.jpg
Twee derde van alle dodelijke ongelukken met fietsers gebeurt tijdens het oversteken van een kruispunt, maar gemeenten hebben daar veel te weinig oog voor. Dat blijkt uit een enquête van de Fietsersbond onder 150 lokale afdelingen.

Speciaal meldpunt

De bond komt vandaag met een speciaal meldpunt waar fietsers gevaarlijke kruispunten in het verkeer kunnen doorgeven. ,,Er zijn natuurlijk cijfers over ongelukken op kruispunten, maar we willen voor een compleet beeld graag van fietsers zelf horen welk punten zij onveilig vinden", zegt directeur Saskia Kluit.
Volgens haar moet het veilig maken van kruispunten juist prioriteit krijgen van gemeenten. ,,Als het te druk is dan is de kans groot dat automobilisten of vrachtwagens fietsers over het hoofd zien, vaak met ernstige gevolgen", legt Kluit uit. Dat het vaak misgaat voor fietsers bij kruispunten komt door onoverzichtelijke situaties en slecht op elkaar afgestelde verkeerslichten. Ook komt het volgens de bond voor dat er gewoon te weinig verkeerslichten zijn. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!