Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Te trage Google-auto van de weg gehaald

13-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google-car_01.png
Een zelfrijdende auto van Google is onlangs in Californië door de politie van de weg gehaald. Het voertuig reed niet te snel, maar juist te langzaam. Volgens de agenten die de auto tot stoppen maanden, overtrad het voertuig de regels door de doorstroom van verkeer te belemmeren.
Uit veiligheidsredenen begrensd
De Google-wagen reed met een snelheid van 24 mijl per uur (iets minder dan 39 km/u) op een weg waar 35 mijl (ruim 56 km/u) is toegestaan. Volgens Google zijn de auto's, die volop getest worden, uit veiligheidsredenen begrensd op een snelheid van 25 mijl. Ook wil het bedrijf medeweggebruikers niet de stuipen op het lijf jagen door te snel te rijden.
Geen bekeuring
Sowieso zorgt de defensieve rijstijl van de auto's wel vaker voor problemen. Bij de paar ongelukken waarbij een Google-auto betrokken is geweest sinds 2009, reed vrijwel iedere keer een medeweggebruiker tegen de zelfrijdende auto op. In een reactie meldde Google dat het trots is op het feit dat het nog nooit een boete heeft gekregen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!