Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Te snel privédetective verzekeraars

30-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vergrootglas930x520
Verzekeraars schakelen te snel privédetectives in voor fraudeonderzoeken naar verkeersslachtoffers. Tot die conclusie komen meerdere deskundigen zondagavond in het KRO-NCRV-programma De Monitor. Vooral whiplashpatiënten krijgen te snel recherchebureau's op hun dak omdat ze foto's op social media plaatsen waarop ze 'verdachte activiteiten' ondernemen, zoals een sport.
Vergaande gevolgen
Volgens TNO-jurist Arnold Roosendaal zouden verzekeraars eerst contact moeten zoeken met een slachtoffer alvorens ze een detective in de arm nemen. Onderzoeken vormen een ernstige inbreuk op de privacy van verkeersslachtoffers en kunnen bovendien verregaande financiële gevolgen hebben.
Wantrouwen
Huisarts Kees Vos zegt tevens dat er veel wantrouwen bestaat tegen patiënten met whiplashklachten. De klachten zijn moeilijk aan te tonen met foto's of een MRI-scan en verzekeraars maken volgens hem misbruik van die situatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!