Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Te hard rijden en hondenpoep grootste bron van ergernis

04-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
hondenpoep 930 520
Nederlanders zien te hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen als de grootste overlast in hun buurt. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hard rijden moet als eerste aangepakt

Ruim een kwart (27 procent) van de geënquêteerden gaf vorig jaar aan dat overlast door te hard rijden in de buurt als eerste moet worden aangepakt. De aanpak van hondenpoep wordt door bijna een op de vijf personen (18 procent) als meest urgente vorm van buurtoverlast genoemd. 15 Procent ergert zich het meest aan parkeerproblemen.

Rommel op straat

Vooral inwoners van minder stedelijke buurten ervaren te hard rijden en hondenpoep als grootste overlast. In meer stedelijke wijken ergeren bewoners zich vaker aan andere vormen van overlast als rommel op straat en parkeerproblemen.

Drugsoverlast aan de grens

Dat geldt ook voor gemeenten met 70.000 inwoners of meer. Zo wil ruim een kwart van de Amsterdammers dat rommel op straat wordt aangepakt, terwijl bijvoorbeeld maar 4 procent van de inwoners van de gemeente Westland dit vindt. In Emmen wil 34 procent van de bevolking dat te hard rijden wordt aangepakt, tegenover 12 procent in Amsterdam. Inwoners van grote gemeenten langs de grens vinden dat de aanpak van drugsoverlast de grootste prioriteit verdient.
De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijkse landelijke enquête waarin Nederlanders van vijftien jaar en ouder worden bevraagd over thema’s als leefbaarheid en overlast in hun buurt. Vorig jaar deden bijna 150.000 Nederlanders mee aan het onderzoek. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

agapon
agapon4 jun. 2018 - 20:24

opmerkelijk dat katten steeds weer buiten de ergernissen vallen. Ze schijten waar ze niet moeten schijten nl in andermans tuin, op kinderspeelplaatsen enz geen enkele wetgeving v.w.b. deze dieren die in feite ernstige ziektes verspreiden door hun afval b.v. een onherstelbare blindheid om er een te noemen (zijn er meer). De belastingen voor honden eigenaren die totaal geen tegenprestatie verkrijgen  voor de betalingen (gevolg jullie kunt de boom in eigen schuld dikke bult zorg je maar dat er voorzieningen zijn betaal niet voor niets (niet mijn gedachten gang voor de duidelijkheid). Katten zijn zoal de oorzaak van uitsterven van 33 soorten vogels. Worden los gelaten op honden uitlaat plaatsen met alle gevolgen van dien en dan is de hondeneigenaar de dupe en dat soort inhoud Lose gelul (sorry)Ben vogel en hondenliefhebber en vogelliefhebber ben er ook van overtuigd dat katten net als honden uitgelaten kunnen worden heb zelf de ervaring van vroeger, maar ja makkelijker om het beestje de straat op te schoppen en je om te draaien als het zoveelste vogeltje gevonden wordt met de kop eraf. veertje overal op de grond aan stukken gescheurd. Maar je hond moet aangelijnd worden in bepaalde perioden van het jaar en Summer Festivals a joh gewoon midden in natuur gebiedt, terrein fietser mogen uilen gebieden verstoren, paarden overal schijten wat ook weer gevolgen kan hebben voor de hond - in en op honden uitlaatplaatsen en zo kan ik nog even doorgaan, echter de hond is de grootste ergernis en de rest doet er niet toe. Overigens ben wel van mening dat een hond niet echt in dicht stedelijk gebiedt thuis hoort net zo min als katten anders dan huiskatten. 

Patriciaadelheid
Patriciaadelheid4 jun. 2018 - 14:23

Er is mij niets gevraagd maar mijn grootste ergernis is een gemeente (Den Helder) die een lichtmast pal voor mijn woning geeftgeplaatst en niet thuis geeft op mijn klacht. Verder, uiteraard, geluidsoverlast van buren.

1 Reactie
simon55
simon554 jun. 2018 - 17:14

Lichtmast staat nergens pal voor woningen,wel op de scheidingsgrens van woningen. En bij mij heb ik dat al jaren, en kan niet anders zeggen , dat ik t prettig vindt. Want kom ik in t donker thuis, heb ik n mooi lampje en kan ik zo de sleutel in de deur steken. Waarachtig , wat prachtig !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!