Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Taxiproblemen Amsterdam verplaatsen zich'

24-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4709339.jpg
Nu er strengere controles plaatsvinden op de taxistandplaatsen bij het Centraal Station en het Leidseplein ontstaan er op andere plekken in Amsterdam problemen met taxichauffeurs. Zo zouden taxiondernemers zich de laatste tijd misdragen in de Diepenbrockstraat, vlakbij het evenementencentrum RAI.
Dat zei VVD'er Robert Flos woensdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Hij heeft de afgelopen tijd meerdere klachten ontvangen over het gedrag van chauffeurs in de straat. Tientallen taxi's zouden er voor problemen zorgen, onder meer door op het fietspad te staan. ,,Volgens mij hebben we een nieuwe hotspot ontdekt'', aldus Flos.
Verantwoordelijk wethouder Hans Gerson liet weten dat hij gaat uitzoeken wat er precies aan de hand is en of maatregelen nodig zijn. Ook gaat hij in gesprek met de stadsdelen waar de straat doorheen gaat.
De taximarkt in Amsterdam is er al jaren niet al te best aan toe. Er zijn veel klachten over chauffeurs die korte ritten weigeren of klanten intimideren. In juli overleed een 44-jarige man, nadat een chauffeur hem had neergeslagen op het Leidseplein. De gemeente nam toen maatregelen om asociale taxirijders daar aan te pakken. Op de standplaats bij het Centraal Station was al langer extra toezicht. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!