Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Taxichauffeurs doorlopend gecontroleerd

21-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taxi_02.jpg
Taxichauffeurs worden sinds begin deze maand doorlopend gecontroleerd op goed gedrag. Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.
Verklaring Omtrent Gedrag
Tot nu toe moesten taxichauffeurs om de vijf jaar een zogenoemde Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laten zien om de vereiste chauffeurspas te krijgen. Vanaf 1 juli is de controle doorlopend waardoor van chauffeurs die een strafbaar feit hebben begaan meteen de vergunning kan worden ingetrokken.
Ook kinderopvang strenger toezicht
Ook de kinderopvang krijgt binnenkort te maken met strenger toezicht op goed gedrag. Er wordt nog bekeken op welke manier dat zal gebeuren. Het strengere toezicht volgt op het rapport en aanbevelingen van de commissie Gunning die onderzoek deed naar de Amsterdamse zedenzaak.
Verleden
VOG's zijn voor bepaalde beroepen wettelijk verplicht. Bij de aanvraag wordt bekeken of iemand in het verleden met justitie in aanraking is gekomen voor een strafbaar feit dat invloed kan hebben op zijn functioneren. Voor taxichauffeurs zijn bijvoorbeeld mishandeling of rijden onder invloed cruciale misstappen. ANP

Meer over:

gedrag, taxi, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!