Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tarieven Eneco per november omlaag, andere energieleveranciers volgen

18-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1657 keer bekeken
  •  
Eneco:energie 1127

Energiebedrijf Eneco verlaagt per 1 november de tarieven voor energie en gas met 6 procent. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD. Het gaat specifiek om klanten die vanaf die datum een nieuw tarief krijgen. 

De tariefverlaging is het gevolg van de ontwikkeling van de Europese gasprijs. Die stond vorige week op het laagste niveau in maanden. Dat komt onder meer doordat grote hoeveelheden vloeibaar gemaakt gas (lng) Europa bereiken.

Nieuwe tarieven voor Eneco-klanten

De klanten die vanaf november een nieuw tarief krijgen, zijn eind september al geïnformeerd over de tariefverlaging. Ze gaan 3,17 euro per kubieke meter gas en 79 cent per kilowattuur elektriciteit betalen. 

Eneco-klanten wiens tarieven vóór 1 november omhoog gaan, betalen nog 3,35 euro per kuub gas en 84 cent per kilowattuur. Die klanten horen eind november in hoeverre hun tarief zal veranderen.

Nog geen garantie over verdere verlagingen

Volgens de zegsvrouw is het wel "koffiedik kijken" of de tarieven dan omlaag gaan. "Er zijn zoveel geopolitieke spanningen op dit moment, dat het moeilijk is om te zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Daarover kunnen we geen garanties geven."

Ook andere energieleveranciers verlagen tarieven

Ook Budget Energie verlaagde het variabele gastarief afgelopen week van 2,72 euro per kubieke meter naar 2,61 euro. De twee andere grote energieleveranciers Vattenfall en Essent, maken naar verwachting eind november hun nieuwe tarieven per 1 januari bekend. ANP

Kassa schreef eerder over dit onderwerp:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!