Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tariefsverlagingen orthodontist terecht'

05-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tandarts_12.jpg
Orthodontisten hebben terecht hun tarieven voor behandelingen moeten verlagen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) donderdag bepaald.
Onderzoeken
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelde eerder vast dat de tarieven voor behandelingen bij de orthodontist tussen 2007 en 2013 te hoog waren. De toezichthouder liet hiervoor verschillende onderzoeken uitvoeren. Het college heeft nu geoordeeld dat de doorgevoerde gefaseerde tariefsverlagingen van de toezichthouder terecht waren. De tarieven zijn volgens het CBb bedoeld om dekking te geven voor ,,redelijke kosten''. Daaronder valt het kunnen verdienen van een redelijk inkomen. ,,De tarieven houden echter geen aanspraak op een bepaald inkomensniveau'', stelt de beroepsinstantie.
In beroep
In juli 2011 werden de tarieven met 16 procent naar beneden bijgesteld en in januari 2013 nog eens met hetzelfde percentage. De brancheorganisaties de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT), de Vereniging van Orthodontisten en een aantal individuele orthodontisten gingen in beroep tegen de tariefsverlagingen.
Goedkoper
Behandelingen bij de tandarts en orthodontist worden dit jaar opnieuw goedkoper. Afgelopen november stelde de NZa nieuwe maximumtarieven vast die in juli ingaan. De meeste tandheelkundige zorg wordt vanaf dan zo'n 5 procent minder duur. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!