Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. In september is Kassa weer terug op tv!

Tapas: waar komen ze vandaan en hoe maak je ze?

09-08-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
In deze aflevering van Radio Kassa onderzoekt correspondent Rop Zoutberg de geschiedenis van de Spaanse tapas. Waar komt de tapa vandaan? En hoe maak je zélf de lekkerste Spaanse hapjes? Lees
de recepten voor lekkere zelfgemaakte tapas!
RECEPTEN
-Toast met tomaat en pesto
Ingrediënten voor 30 toastjes:
50gr verse basilicum
50gr pijnboompitten
kwart kopje olijfolie
3 teentjes knoflook
Stokbrood, in stukjes
10 gedroogde tomaten
150 gr gesnipperde parmezaanse kaas
Bereid de pesto door de basilicum, pijnboompitten, olie en knoflook fijn te stampen.
Bak het stokbrood in een koekenpan goudbruin.
Smeer de pesto op de toast. Leg de gedroogde tomaat er in reepjes op. Bestrooi met de gesnipperde Parmezaanse kaas.
TIP: De pesto kan een paar dagen bewaard worden in de koelkast. Of druppel er een extra laagje olijfolie over en vries het in.
Luister dit recept hier
terug .
-Gevulde Champignons
Ingredienten voor 30 champignons:
30 champignons
40gr boter
Een fijngesneden ui
100 gr gehakt
60gr chorizo, fijngesneden
Een lepeltje tomatenpuree
2 lepels broodkruim
1 theelepel peterselie, fijngesneden
Haal de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes fijn
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bak de ui 5 minuten.
Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Een minuut bakken.
Voeg de fijngesneden champignonsteeltjes toe.
Voeg de fijngesneden chorizo toe.
Voeg de tomatenpuree en een half kopje water toe.
Laat het geheel nog 5 minuten borrelen
Doe het brood erbij
Vul de hoedjes van de champignons met het mengsel.
Zet de gevulde champignons 10 minuten in de oven
Sprenkel de peterselie over de champignons als ze uit de oven komen.
TIP: om het gerecht vegetarisch te maken kunnen gehakt en chorizo vervangen worden door zachte kaas.
Luister dit recept hier
terug .
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor