Het consumentenplatform van BNNVARA. In september is Kassa weer terug op tv!
Tapas: waar komen ze vandaan en hoe maak je ze?
09-08-2007
•
leestijd 2 minuten
•
52 keer bekeken
•
In deze aflevering van Radio Kassa onderzoekt correspondent Rop Zoutberg de geschiedenis van de Spaanse tapas. Waar komt de tapa vandaan? En hoe maak je zélf de lekkerste Spaanse hapjes? Lees
de recepten
voor lekkere zelfgemaakte tapas!
RECEPTEN
-Toast met tomaat en pesto
Ingrediënten voor 30 toastjes:
50gr verse basilicum
50gr pijnboompitten
kwart kopje olijfolie
3 teentjes knoflook
Stokbrood, in stukjes
10 gedroogde tomaten
150 gr gesnipperde parmezaanse kaas
Bereid de pesto door de basilicum, pijnboompitten, olie en knoflook fijn te stampen.
Bak het stokbrood in een koekenpan goudbruin.
Smeer de pesto op de toast. Leg de gedroogde tomaat er in reepjes op. Bestrooi met de gesnipperde Parmezaanse kaas.
TIP:
De pesto kan een paar dagen bewaard worden in de koelkast. Of druppel er een extra laagje olijfolie over en vries het in.