Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tankstations: betaallimiet onbemande pomp moet omhoog

07-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1781 keer bekeken
  •  
tanken 1127

Vanwege de stijgende benzineprijzen krijgen sommige automobilisten hun tank niet meer vol bij de onbemande pomp, meldt de NOS. Bij zo’n tankstation zit er een limiet op het aantal euro's waarvoor je kan tanken. Tankstations en betaalverwerkers willen daarom dat deze limiet wordt verhoogd.

Op dit moment kun je bij een onbemand tankstation tot 125 euro tanken. Als iemand begint met tanken, wordt dit bedrag gereserveerd op je bankrekening. Zo weten tankstations zeker dat er betaald wordt voor de benzine. Het te veel gereserveerde bedrag wordt weer van je rekening vrijgegeven na het tanken.

Het bedrag van 125 euro is voor sommige auto’s niet meer genoeg om hun tank vol te krijgen. Er moet dan twee keer worden getankt.

Verhoging van 200 euro

De meeste tankstations hebben nu hun limiet op 150 euro gezet, maar overleggen nog over een verhoging naar 200 euro.

"Dat is nog geen uitgemaakte zaak", zegt de Betaalvereniging Nederland. "Dat hangt af van overeenstemming tussen alle deelnemers in de pin-keten, waaronder de acceptanten en terminalleveranciers."

Bron: NOS

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!