Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tanken is het goedkoopst in het noorden

28-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
tanken 1127

Het goedkoopst tanken doe je in de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland. Tanken is het duurst in de provincies Utrecht en Limburg, bij Schiphol en op de Waddeneilanden. Dat meldt de Telegraaf op basis van onderzoek van MultiTankcard onder meer dan 4000 pomphouders.

Uit het onderzoek blijkt dat de verschillende flink kunnen oplopen. De prijs in januari bedroeg tot en met november 2021 bij de goedkoopste pomp (Uithuizen in Groningen) gemiddeld 1,655 euro voor een liter euro95/E10, terwijl de prijs in Nes op Ameland 2,00 euro was. Dat betekent een verschil van 460 euro voor iemand die 20.000 kilometer per jaar en 1 op 15 rijdt.

Goedkoopste en duurste

De goedkoopste pomp in Nederland voor euro 95/E10 is tankstation Sakko in het Groningen Uithuizen. Voor diesel geldt dat voor Esso Express in Beek (Gelderland) met 1,31 euro per liter. Bij de Makro in Amsterdam ben je met 1,82 euro per liter gemiddeld het goedkoopst uit voor E5-benzine. De 'dagprijzen' voor alle brandstofsoorten vallen inmiddels een stuk hoger uit.

Bron: Telegraaf/ANP

Meer over:

tanken, benzine, diesel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!