Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tablet vaker gebruikt voor televisiekijken'

15-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tablet_14.jpg
Tv-kijken via smartphone of tablet groeit in populariteit. Uit onderzoek in opdracht van SPOT, het marketingcentrum voor televisiereclame, blijkt dat ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders wel eens via zijn tablet aan de buis gekluisterd is. Dit is een toename van 13 procent sinds december vorig jaar.
Smartphone
Tv-kijken op de smartphone is vergeleken met twaalf maanden terug zelfs gegroeid van 8 procent naar 14 procent. De percentages voor tv-kijken met een laptop en pc zijn hoger; respectievelijk 31 en 25. Maar deze zijn het afgelopen jaar nagenoeg constant gebleven. De cijfers zijn gebaseerd op een representatieve steekproef onder ruim 1000 mensen.
Oorzaken
SPOT noemt meerdere oorzaken voor de opkomst van de mobiele apparaten als medium voor televisie en filmpjes. Niet alleen neemt het aantal tablets en smartphones jaarlijks toe. Ook de grootte en kwaliteit van de schermen verbeteren steeds verder. Bovendien wordt het aanbod aan apps en diensten voor deze apparaten groter.
Populairste tv-websites
Youtube, NPO Uitzending Gemist en RTL XL zijn de populairste tv-websites van het afgelopen jaar. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van Netflix. Bijna 14 procent van de Nederlanders kijkt series of films via de bekende streamingdienst, staat in het onderzoek. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!