Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tablet- en computerbezitters in evenwicht

12-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tablet_design_08.jpg
Eind dit jaar zijn er voor het eerst evenveel Nederlanders die een tablet bezitten als mensen die een vaste computer in huis hebben. Dat komt doordat het aantal Nederlanders met een vaste computer afneemt, terwijl het bezit van een tablet stijgt. Dat meldde onderzoeksbureau GfK vrijdag.
Minder vaak vaste computer
Ten opzichte van een jaar geleden slinkt de groep Nederlanders met een vaste computer van 8,3 miljoen (65 procent) naar 7,9 miljoen (61 procent) in december van dit jaar, terwijl het aantal mensen met een tablet juist groeit met 8 procent naar 7,9 miljoen (61 procent).
Het aantal laptopbezitters is met ruim 10 miljoen (77 procent) nog wel steeds groter dan het aantal tabletbezitters. Het aantal mensen met een smartphone groeit naar bijna 10 miljoen (76 procent).
Smartphone steeds meer gebruikt
Volgens de onderzoekers wordt de smartphone steeds meer gebruikt voor het lezen van kranten en boeken en het kijken naar tv-programma's. Een jaar geleden las 29 procent de krant via de smartphone, nu ligt dat percentage op 33. Bij boeken is sprake van een stijging van 5 procent naar 7 procent. Televisiekijken via de smartphone doet inmiddels 14 procent van de bezitters van zo'n apparaat tegen 8 procent een jaar geleden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!