Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

T-Mobile wil langer door met kopernetwerk en sleept KPN voor rechter

28-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
190 keer bekeken
  •  
modem wifi 1127

T-Mobile Nederland wil langer door met koperlijnen en sleept daarom branchegenoot KPN voor de rechter. T-Mobile heeft meer tijd nodig om zijn klanten over te zetten. KPN beheert de koperlijnen en wil begin 2023 het kopernetwerk voor ruim 2 miljoen adressen buiten werking stellen.

Volgens Telecompaper vraagt T-Mobile om twee jaar uitstel wil. De tarieven die KPN rekent voor gebruik van zijn glasvezelnet zouden aanzienlijk boven die van de koperlijnen liggen, en dat zou T-Mobile op zijn beurt ook weer dwingen tot tariefverhogingen.

KPN wil geen uitstel

Het draait om gebieden waar inmiddels glasvezel is aangelegd. KPN heeft T-Mobile al in februari 2020 de veranderingen bekendgemaakt. Nu nog stellen dat KPN te laat is geweest is dus niet waar, zegt een woordvoerder die de dagvaarding aan het adres van KPN kan bevestigen.

KPN investeert al een tijd flink in de overgang naar glasvezel. Er zijn dus veel kosten mee gemoeid. Het langer dan nodig in de lucht houden van de koperlijnen zou daarbij slecht zijn voor het milieu. Glasvezelnetwerken verbruiken volgens KPN maar een fractie van de energie die de kopernetwerken verbruiken. ANP


Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!