Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'T-Mobile onduidelijk over inflatiecorrectie'

29-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_Tmobile_08.jpg
Telecomprovider T-Mobile informeert zijn klanten niet op de juiste wijze over de inflatiecorrectie die zij toepassen bij mobiele telefoonabonnementen, meldt de Consumentenbond dinsdag.
Prijsverhoging
Volgens de organisatie moeten sommige consumenten na ruim een jaar al 7 procent meer gaan betalen voor een abonnement, terwijl de provider adverteert met vaste prijzen voor de gehele contractperiode. ,,De Consumentenbond vindt dat bedrijven op de juiste manier moeten communiceren over het verhogen van hun prijzen'', aldus de bond.
Volgens toezichthouder ACM is het berekenen van een correctie voor de inflatie toegestaan, mits de prijsverhoging duidelijk in de overeenkomst of algemene voorwaarden staat. De meeste providers doen dat dan ook, maar T-Mobile vermeldt de inflatiecorrectie slechts op een tarievenblad, dat op te vragen is via de klantenservice of de website, stelt de Consumentenbond.
Reactie T-Mobile
T-Mobile is het oneens met de kritiek van de Consumentenbond. ,,T-Mobile communiceert open en duidelijk over de toegepaste inflatiecorrectie. T-Mobile kiest ervoor om de inflatiecorrectie niet ergens te ‘verstoppen’ in de algemene voorwaarden, maar publiceert alles wat met prijzen en tarieven te maken heeft overzichtelijk in één document: het tarievenoverzicht. Daarnaast wordt de inflatiecorrectie ook uitgebreid beschreven op de factuur, onze website en toegelicht via onze app.'' Update: Volgens de Consumentenbond kunnen veel klanten van T-Mobile de inflatiecorrectie terugvragen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!