Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

T-Mobile Nederland voor 5 miljard euro verkocht

07-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
t-mobile hack 1127
Moederbedrijf Deutsche Telekom verkoopt T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro. De kopers zijn de investeringsmaatschappijen Apax Partners uit Groot-Brittannië en Warburg Pincus uit de VS. Onder de verkoop vallen ook de merken Tele2, Ben en Simpel. 
Volgens T-Mobile blijft de strategie op de Nederlandse markt hetzelfde. Met Open Fiber wordt samengewerkt voor het aanleggen van glasvezelnetwerken. Investeerders Apax en Warburg Pincus geven aan veel groeipotentie te zien en zetten in op verdere vernieuwing. T-Mobile Nederland gaat de concurrentie verder aan met KPN en VodafoneZiggo, de grootste spelers op de telecommarkt.

Deutsche Telekom stopt na 21 jaar in Nederland

Deutsche Telekom was 21 jaar actief op de Nederlandse telecommarkt. Eerst gebeurde dat als partner in Ben, maar in 2003 werden de Duitsers de enige eigenaar en hernoemden ze het bedrijf naar T-Mobile. Enkele jaren later werd branchegenoot Orange gekocht. In 2019 volgde Tele2 en een jaar later werd Simpel overgenomen. Het Duitse bedrijf gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!