Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

T-Mobile: meer abonnees, maar minder omzet

11-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
t-mobile-930x520
Voor het vijfde kwartaal op rij heeft T-Mobile in Nederland meer klanten aan zich weten te binden via een vast abonnement. Eind juni stond de teller van het aantal T-Mobile-klanten met een zogeheten postpaid-contract op 2,86 miljoen, waarmee er 106.000 klanten meer waren dan een jaar eerder. Anderzijds vielen de omzet en het bedrijfsresultaat (ebitda) afgelopen kwartaal fors lager uit.
Verlies pre-paidsegment
Ook het aantal klanten met een Ben-contract in de budgetmarkt nam voor het vijfde kwartaal toe. Daartegenover stond het verlies van klanten in het pre-paidsegment. Daardoor bleef het totale aantal T-Mobile-klanten met 3,67 miljoen per saldo iets achter bij een jaar eerder.
Stevige concurrentie
De omzet daalde met bijna 12 procent naar 319 miljoen euro. Volgens een woordvoerder stonden de marges onder druk door de stevige concurrentie en was het voor T-Mobile zaak ,,scherp aan de wind te varen". Dat het bedrijfsresultaat 17,7 procent lager uitviel op 102 miljoen euro komt volgens de zegsman onder meer door marketingkosten.
Focus Nederlandse mobiele markt
Bestuursvoorzitter Tim Höttges van moederbedrijf Deutsche Telekom gaf in een toelichting aan dat de focus van het bedrijf ligt op verbetering in de Nederlandse mobiele markt. Het concern zal de optie om de Nederlandse vaste lijnen van Vodafone over te nemen ,,bekijken'', gaf hij verder aan. Vodafone moet zijn divisie voor vaste telefoonlijnen, internet- en tv-diensten in Nederland afstoten met het oog op de beoogde fusie met Ziggo.
Klantenbestand
Deutsche Telekom wist wel een hogere omzet in de boeken te zetten, vooral door betere resultaten in de Verenigde Staten. Alleen afgelopen kwartaal al werden daar 890.000 klanten aan het klantenbestand toegevoegd. Die compenseerden voor de mindere resultaten op de thuismarkt in Duitsland waar de omzet met ruim 3 procent terugliep.
Verwachtingen
De totale omzet voor Deutsche Telekom kwam uit op 17,8 miljard euro. Dat betekende een stijging ten opzichte van een jaar eerder met 2,2 procent. Daarmee bleef deze wel iets achter bij de gemiddelde verwachting van analisten. Het telecombedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. ANP

Meer over:

groei, t-mobile
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!