Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

T-Mobile gehackt: 100 miljoen Amerikaanse klantgegevens achterhaald

16 aug 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1289 keer bekeken
  •  
t-mobile hack 1127
Een hacker claimt te beschikken over klantgegevens van honderd miljoen Amerikaanse (oud-)klanten van T-Mobile en deze te verkopen, meldt Tweakers. De provider onderzoekt de claim.
De data zou van de servers van T-Mobile afkomstig zijn. Dat hoorde Motherboard, een techrubriek bij VICE, van de hacker. Zo zouden onder meer namen, adressen, telefoonnummers, IMEI-nummers van telefoons (het nummer dat een gsm-toestel identificeert), Amerikaanse BSN-nummers en rijbewijsgegevens achterhaald zijn. Aan de hand van een sample van de hacker heeft Motherboard vastgesteld dat er gegevens van T-Mobile klanten instaan.

Hacker vraagt 240.000 euro voor deel van data T-Mobile klanten

T-Mobile had volgens de hacker door dat er was ingebroken op de servers en had de toegang afgesloten. Alleen had de hacker toen al de data te pakken. Hij vraagt 6 bitcoin voor een deel van de data via een forum. Omgerekend gaat het om ongeveer 240.000 euro. T-Mobile laat weten de claim te onderzoeken en heeft verder niets te melden over de zaak.
De kans dat er gegevens van Nederlandse klanten bij de hack zitten is nihil, omdat de Amerikaanse tak van de provider aparte systemen en servers gebruikt.
Bron: Tweakers

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar