Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Supersnelrecht voor zakkenrollers Koningsdag

29-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter_hamer_05.jpg
Twee verdachten van zakkenrollerij op Koningsdag in Amsterdam moeten dinsdag op een supersnelrechtzitting verschijnen. Ook een verdachte van een ‘gewone diefstal’ van een telefoon moet zich daar verantwoorden. Dat maakte de politie bekend.
Verder worden in de hoofdstad nog twee verdachten van zakkenrollerij en een verdachte van diefstal van een telefoon voorgeleid aan de rechter-commissaris met de bedoeling hen voor de snelrechter te brengen.
Aangiften
De inzet van de politie, samen met Roemeense collega’s, tegen zakkenrollerij lijkt vruchten te hebben afgeworpen. Tot nu toe zijn 100 aangiften binnengekomen tegenover 273 in 2012 en 620 vorig jaar. 12 zakkenrollers werden gearresteerd, onder wie een leider van een Roemeense zakkenrollersbende.
Voornamelijk kleine vergrijpen
Het totaal aantal aanhoudingen dat te maken had met Koningsdag (en de voorgaande nacht) is in Amsterdam uitgekomen op 177. Eerder was een aantal van 212 gemeld, maar daar blijken ook zaken bij te zitten die niks met de speciale dag te maken hadden. Naar verhouding ging het dit keer om meer kleinere vergrijpen zoals openbare dronkenschap en minder vaak om zware geweldsdelicten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!