Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Supermarktprijzen in jaar tijd bijna een vijfde omhoog

10-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
785 keer bekeken
  •  
1127Supermarkt

In elf maanden tijd zijn de supermarktprijzen met 18,5 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau GfK, dat de prijzen van producten in verschillende supermarkten bijhoudt, meldt de NOS.

Het gaat om een gemiddelde, dus de verschillen tussen producten kunnen groot zijn. Zo zijn pasta, keukenpapier en brood veel meer in prijs gestegen dan gemiddeld. Chocolade, bananen en schoonmaakartikelen zijn dan weer niet of nauwelijks in prijs gestegen.

'Gezin jaarlijks 1500 euro extra kwijt'

Voor een gezin met vier personen kan een bezoekje aan de supermarkt nu heel snel in de papieren lopen. "Gemiddeld gaven zij op jaarbasis zo'n 7000 tot 8000 euro uit aan boodschappen", zegt Norman Buysse van GfK. "Zij betalen al snel zo'n 1500 euro meer voor dezelfde boodschappen als een jaar geleden."

En Buysse verwacht dat de stijging nog wel even gaat duren. "In ieder geval tot het najaar en wellicht de winter. Want de factoren die van invloed zijn op de prijsverhogingen, zoals de oorlog in Oekraïne, graantekorten en arbeidstekorten, blijven nog wel even van kracht."

Bron: NOS/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Yvonne-909
Yvonne-90910 aug. 2022 - 13:18

Goh, daar had ik nou nog niks van gemerkt de afgelopen 9 - 12 maanden. De prijzen blijven maar oplopen. Elk kulexcuus wordt hiervoor als drogreden gebruikt. De supermarkten zijn diegenen die er het meeste garen bij spinnen en dikke winsten binnenharken. Net als de overheid doet door de hoge belasting op energievoorzieningen. Lang leve Nederland, hoe werken we een land en de bevolking zo snel mogelijk de vernieling in.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!