Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Supermarkten boeken meer omzet

04-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt3_12.jpg
De Nederlandse supermarkten hebben in november 2,56 miljard euro omgezet, 0,8 procent meer vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat maakte onderzoeksbureau GfK donderdag bekend.
Stijging van 3 cent
De omzet per kassabon steeg licht met 0,02 procent (3 cent) tot 21,87 euro. ,,Net als de drie voorgaande maanden komt de groei van de supermarktomzet voort uit het toegenomen aantal kassabonnen'', aldus GfK.
Totale supermarktomzet
De totale supermarktomzet is sinds het begin van het jaar met 0,1 procent gedaald tot 30,57 miljard euro.
Gespecialiseerde online voedingsmiddelenwinkels
GfK maakte ook bekend dat de de online omzet van supers in het derde kwartaal 1 procent van de totale omzet bedroeg. Volgens de onderzoekers krijgen de traditionele supermarkten steeds meer concurrentie van gespecialiseerde online voedingsmiddelenwinkels. De omzet van deze zaken bedraagt inmiddels 5,7 procent van het totaal.
Een derde via internet
Opvallend is dat een relatief kleine groep huishoudens van 2,5 procent, ruim 55 procent van de totale online omzet van supermarkten en speciaalzaken voor hun rekening neemt. Van elke euro die zij aan etenswaren uitgeven, wordt bijna een derde via internet besteed. Deze groep bestelt gemiddeld eens per twee weken boodschappen online. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!