NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Suikervrije frisdrank, bronwater en vruchtensap goedkoper'

30 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
frisdrank 930x520
De verbruiksbelasting op suikervrije frisdranken en bronwater gaat waarschijnlijk sneuvelen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.
Het gaat om een beoogde maatregel in het nog te sluiten Preventieakkoord, waar momenteel over wordt gesproken. Minister Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil met dat akkoord de komende jaren de gezondheid van de bevolking verbeteren. Het ministerie hoopt het akkoord in oktober te presenteren.

Frisdrank, water, vruchtensap en alcoholvrij bier

Verbruiksbelasting wordt niet alleen op frisdranken en water geheven, maar ook op onder andere vruchtensap en alcoholvrij bier. Per liter zou afschaffing circa 9 cent per liter gaan schelen.
De onderhandelingen over het akkoord zijn onderverdeeld in drie onderwerpen: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Onder meer zorgaanbieders, patiëntenorganisaties, sportverenigingen en bedrijven zijn betrokken bij de gesprekken. ANP/NOS

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!