Kassa

Subsidiepotje voor nieuwe elektrische auto's is leeg

09-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrisch auto laden 1127
Deze maand konden particulieren subsidie aanvragen als ze een nieuwe elektrische auto willen kopen, maar het subsidiepotje van 10 miljoen euro is al leeg. Voor gebruikte elektrische auto's is nog wel geld beschikbaar.
Vanaf 1 juli konden particulieren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een bijdrage vragen van 4000 euro. Er werd massaal subsidie aangevraagd en een dag later was al bijna de helft van het beschikbare bedrag op. Particulieren die nu nog aankloppen worden doorgeschoven naar volgend jaar. Het blijft wel mogelijk om aanvragen in te dien, zegt de RVO.

Stimuleren

Via subsidie wil het kabinet mensen stimuleren om over te stappen op elektrisch rijden, omdat het minder vervuilend is voor het milieu. Er is dit jaar 7,2 miljoen euro beschikbaar voor particulieren die een gebruikte elektrische auto willen kopen. Daarvan is nog bijna 5,8 miljoen euro over. Voor elke tweedehands auto is 2000 euro subsidie beschikbaar. ANP
De brancheorganisatie RAI Vereniging zegt niet verbaasd te zijn. De organisatie vertegenwoordigt ruim zevenhonderd fabrikanten en importeurs van onder meer auto's, scooters, vrachtauto's en (brom-)fietsen. RAI Vereniging zegt dat ze gezegd hebben dat de pot in rap tempo zal zijn en dat het nu zaak is om zo snel mogelijk binnen de regeling budgetten te schuiven en te spreiden. De organisatie vindt bovendien dat er de komende jaren meer geld moet bijkomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat10 jul. 2020 - 11:02

Tja wat wil je als er wat valt te halen zijn de graaiers er als de kippen bij om daarmee aan te geven dat hun hebzucht geen grenzen heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!