Kassa

Subsidiepot zonneboilers nog halfvol

16-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro-handen_01.jpg
Wie milieubewust water wil opwarmen met een zonneboiler, kan dit voordelig doen met overheidssubsidie. De subsidiepot van de overheid is met zo'n 16 miljoen euro nog voor de helft gevuld. Dit meldde voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal dinsdag.
Een gemiddeld huishouden kan door de subsidie rond de 120 euro per jaar besparen op de energiekosten, afhankelijk van het type boiler. ,,Dit is een mooie manier om wat voor het milieu te doen en tegelijkertijd geld uit te sparen. Mensen zijn zich hier vaak niet van bewust'', aldus een woordvoerder van Milieu Centraal.
Een zonneboiler staat op het dak en verwarmt water door zonnewarmte in plaats van elektriciteit of aardgas. Hierdoor worden er minder broeikasgassen uitgestoten dan bij een gewone boiler. De zonneboiler kan ongeveer de helft van het warme water van een gemiddeld huishouden verwarmen.
De subsidie van deze milieuvriendelijke boilers wordt van de aankoopprijs afgetrokken. Dit in tegenstelling tot de subsidie op zonnepanelen, waar de hoogte van de subsidie afhangt van het verbruik van een huishouden. De subsidie kan maximaal een kwart van de aankoopprijs bedragen.
Of een dak geschikt is voor een zonneboiler en wat de aanschaf ervan kost, is na te gaan op de site milieucentraal.nl. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!