Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Studiekiezers krijgen extra hulp

08-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten_43.jpg
Universiteiten gaan studiekiezers een handje helpen. Vanaf zaterdag is op elke universitaire website per studie een overzicht te vinden met belangrijke cijfers over bijvoorbeeld de kansen op de arbeidsmarkt, het aantal eerstejaars en het aantal contacturen. Iedere universiteit gebruikt hiervoor hetzelfde programma. Dat heeft de vereniging van universiteiten VSNU laten weten.
De keuzehulp 'Studie in Cijfers' werd zaterdag officieel gelancerd op de Universiteit van Amsterdam. De bedoeling is dat studenten makkelijker inzicht krijgen in de opleiding en studies onderling beter kunnen vergelijken.
Inperking uitval
De VSNU hoopt hiermee de uitval van eerstejaarsstudenten in te perken. Nu gaat 25 procent van de eerstejaars na zijn eerste jaar niet door met de opleiding van zijn keuze en dat is te veel, zegt de vereniging.
Blij
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is blij met de nieuwe studiekeuzehulp. ,,Een van de oorzaken dat studenten stoppen met hun opleiding is dat ze van te voren niet goed weten wat de studie precies inhoudt. Goed om te zien dat alle universiteiten nu met ‘Studie in Cijfers’ de aankomende studenten de perfecte tool bieden die informatie geeft over de inhoud van de studie en over het arbeidsmarktperspectief'', aldus de bewindsvrouw.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!