Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Studentenmars voor meer inspraak in onderwijs

26-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
studenten_59.jpg
Honderden studenten, docenten en sympathisanten lopen woensdagavond langs verschillende locaties van de Universiteit van Amsterdam in een protestmars voor meer democratie in het hoger onderwijs. De mars begon even na 17.15 uur na enkele toespraken voor de deur van het dinsdag ontruimde Bungehuis van de UvA. Bij het Maagdenhuis spreken later onder anderen de woordvoerders van De Nieuwe Universiteit.
Vijftien studentenorganisaties
Tom Hoven, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond LSVb, is onder de indruk van de opkomst. Via Facebook gaven meer dan 1500 mensen aan mee te lopen met de mars. ,,Het is nu echt wel duidelijk dat studenten en docenten meer inspraak en transparantie willen. Zolang het bestuur wel met ons praat, maar niet luistert, zullen we actie blijven voeren." De demonstratie wordt gesteund door zo'n vijftien studentenorganisaties en (jongerenafdelingen van) politieke partijen.
Borden met lozen
Actievoerders lopen met trommels, toeters en vlaggen vanaf het Bungehuis aan de Spuistraat via een omweg naar het Maagdenhuis aan het Spui. Ze dragen borden met leuzen als 'Weg met het CVB. Alle macht aan studenten en docenten', 'Kleine groep hè Louise?!', 'Weg uit ons Maagdenhuis' en 'Meer inspraak, meer democratie'. Onderweg wordt onvermoeibaar gezongen, getoeterd, getrommeld en gescandeerd.
Meer democratie
,,De steun voor onze ideeën is breder dan de Spuistraat, breder dan Amsterdam, maar leeft in heel Nederland", riep Noeri van den Berg, voorzitter van de ASVA studentenunie onder luid gejuich. Hij schat dat er ruim duizend mensen meelopen met de mars om hun steun te betuigen aan de roep om meer democratie in het hoger onderwijs. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!