Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Studentenkamertekort zal komende jaren toenemen

26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
slaapkamer meisje 1127

De kamernood onder studenten is op dit moment al groot, maar zal alleen maar meer groeien, ziet Trouw in de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Deze monitor wordt jaarlijks uitgebracht door kenniscentrum Kences. Volgens de monitor was er afgelopen najaar een tekort aan woonruimte voor 22.000 studenten. Voor het studiejaar 2024-2025 wordt er rekening gehouden met een tekort van minstens 50.000.

Elk voorjaar worden de tekorten berekend. Aan het begin van het studiejaar zijn de tekorten echter het grootst, omdat dan veel eerstejaars tegelijkertijd zoeken naar onderdak in hun studentenstad. Veel net afgestudeerden zijn op dat moment nog niet vertrokken uit hun studentenkamer.

In de periode tot 2024 zijn 18.000 nieuwe studentenwoningen gepland. "Alleen als die daadwerkelijk gebouwd worden, kan het tekort ook in de rustigste tijd van het jaar tot 50.000 beperkt blijven", waarschuwt Kences-directeur Jolan de Bie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!