Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Studenten uit spits halen'

15-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_station_30.jpg
Om de ov-studentenkaart overeind te houden, moeten studenten uit de spits worden gehaald. Een werkgroep van het ministerie van Onderwijs, het ministerie van Infrastructuur en de vervoerbedrijven moet binnen een jaar met maatregelen komen om dit te bereiken. Dat kopt De Telegraaf.
140 miljoen euro bezuinigen
Het kabinet wil 140 miljoen euro per jaar bezuinigen op de kaart, maar breidt tevens het aantal studenten dat in ervoor aanmerking komt fors uit. Vanaf volgend jaar krijgen 160.000 minderjarige mbo’ers de studentenkaart. Dit aantal komt boven op de 660.000 studenten die nu al van de kaart profiteren.
Spitskilometers zijn de duurste
Bij ongewijzigd beleid lopen de kosten van de kaart in 2018 op naar 890 miljoen euro. Het kabinet wil echter in 2025 maximaal 750 miljoen uitgeven aan de reisvoorziening. Omdat spitskilometers de duurste zijn, is daarop het snelst te besparen. Dit is te realiseren door de lestijden beter beter te spreiden, meent minister Bussemaker van Onderwijs. ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!