Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Studenten bezorgd over bezuinigingen

24-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geldbootje_42.jpeg
 Bezorgde studenten en mensen van vakcentrale MHP hebben woensdagochtend een petitie met meer dan 100.000 handtekeningen aangeboden aan staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs). De ondertekenaars zijn bezorgd over de bezuinigingen in het onderwijs.
De handtekeningen zijn het resultaat van de 'minimaal nominaal-actie' van onder meer het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en studentenvakbond LSVb. Zij zijn tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen op onder meer de studiefinanciering en de hogere kosten, en het kwijtraken van de ov-kaart voor studenten die een studievertraging oplopen. Samen met de petitie wordt een verhalenbundel van duizend studenten aangeboden, waarin zij vertellen over de problemen die ze oplopen als de plannen doorgaan.
Donderdag is er ook nog een actie van bètastudenten van de Nederlandse universiteiten. Zij bieden een manifest aan de staatssecretaris aan. In het Chinees ,,want als de bezuinigingen doorgaan, moeten we alle kennis uit China halen'', aldus een van de organisatoren van de actie. Zij willen dat Zijlstra de aangekondigde maatregelen heroverweegt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!