Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Student mogelijk optie tot per studiepunt betalen

09-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
student 1127
Uiterlijk in 2023 moeten studenten collegegeld kunnen betalen per vak in plaats van per jaar. Op deze manier is in eigen tempo studeren mogelijk, waardoor een studie makkelijker te combineren is met een baan of mantelzorg en voor mensen met een handicap. Het voorstel van VVD en PvdA kan waarschijnlijk rekenen op een Kamermeerderheid, meldt het AD.

Sinds 2017 loopt bij een aantal universiteiten en hogescholen in Amsterdam, Tilburg en Utrecht al een experiment met dit zogeheten 'flexstuderen'. Studenten betalen per studiepunt iets meer dan 40 euro. Normaal gesproken betalen voltijdstudenten collegegeld voor een heel jaar. Dat komt neer op zo'n 2000 euro per jaar.

Wettelijk recht op 'flexstuderen'

Ondanks dat de pilot nog tot en met 2023 duurt, wil VVD-Kamerlid Dennis Wiersma dat alle studenten op alle universiteiten en hogescholen zo snel mogelijk het wettelijke recht krijgen om op deze manier te studeren. "Nu zijn het een paar honderd studenten die deze kans krijgen en die moeten dan ook nog het geluk hebben dat ze op een bepaalde school zitten en vaak ook nog een bepaalde opleiding doen", zegt Wiersma.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!