Kassa

Student moet in -en uitchecken bij NS

22-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns-logo_27.jpg
Studenten met een ov-studentenkaart moeten vanaf 1 januari in- en uitchecken als ze met de trein reizen. Dat maakte de NS dinsdag bekend. De verplichte in- en uitcheck voor studenten geldt nu nog alleen in het lokale openbaar vervoer zoals bus, tram en metro.
Treinkaartje
De Nederlandse Spoorwegen willen eind volgend jaar het papieren treinkaartje afschaffen. De toegangspoortjes op de stations worden dan gesloten en zijn te openen met de ov-chipkaart.
Verplichte 'cico'
Om de 650.000 studenten met een ov-chipkaart te laten wennen aan een verplichte 'cico' (check-in/check-out), is de NS dinsdag een mediacampagne begonnen. ,,In die campagne worden studenten erop gewezen dat het verstandig is om altijd in- en uit te checken'', aldus de spoorwegen.
Wennen
Studenten krijgen volgens de NS ruimschoots te tijd om te wennen. ,,Wanneer bij controle blijkt dat een student niet is ingecheckt, zal de conducteur daarop wijzen. Er volgt voorlopig nog geen boete'', liet de NS weten.
Boetes kwijtschelden
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil er bij de NS voor pleiten om jaarlijks zeker twee boetes voor niet inchecken kwijt te schelden. ,,Dat kon namelijk met de papieren ov-studentenkaart ook. Als je de kaart was vergeten, kon je bezwaar maken tegen de boete die daarop stond. Je kreeg dan maximaal twee keer het geld terug. We vinden dat die mogelijkheid ook moet gaan gelden voor de ov-chipkaart'', zo liet een woordvoerder weten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!