Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Student blijft gratis reizen

15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_72.jpg
De ov-studentenkaart blijft in zijn huidige vorm bestaan. Volgens De Telegraaf wordt de geliefde gratis vervoerkaart zelfs uitgebreid met pakweg 150.000 studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Voorwaarde is wel dat er een akkoord komt over een leenstelsel en studenten hun studie zo zelf betalen.
Onderhandelingen
„We zijn er vrijwel uit”, zeggen diverse bronnen rond de onderhandelingen tussen de overheid en de vervoerders. Donderdag praten de onderwijsspecialisten van de coalitie met die van D66 en GroenLinks over de invulling van het leenstelsel. Die onderhandelingen zijn ook op stoom, maar hier moet nog wel veel werk worden verzet.
De uitbreiding van de kaart voor mbo’ers kan grote gevolgen hebben voor de treinreizigers. Nu zijn de treinen in de spits al vaak overvol en daar komen straks extra scholieren bij. Studenten worden daarom geprikkeld om minder in de spits te reizen. ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!