Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stroomstoring mogelijk ook nog in weekeinde'

22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroomkabels_16.JPG
Bewoners en bedrijven in Nieuwegein die zijn getroffen door de stroomstoring moeten er rekening mee houden dat ze ook in het weekeinde nog geen stroom hebben. Dat zei een woordvoerder van netbeheerder Stedin vrijdag.
,,Het is dusdanig ernstig en heftig dat we niet kunnen zeggen dat de problemen na vandaag weer verholpen zijn'', aldus de woordvoerder vrijdag. ,,Het is nu nog niet te zeggen waar straks wel weer stroom beschikbaar is en waar niet.'' 17.000 adressen in Nieuwegein zitten door blikseminslagen van donderdag zonder stroom. ,,Vooral huishoudens zijn getroffen, maar ook bedrijventerreinen'', zo legt de woordvoerder uit. De blikseminslagen in de buurt van twee transformatorhuisjes hebben grote schade veroorzaakt aan transformatoren. Reparateurs zijn bezig de schade te inventariseren. Stedin heeft inmiddels vijf noodaggregaten geplaatst, onder meer voor bejaardenhuizen in het gebied.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!