Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stroomrekening gaat flink omhoog

31-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroom_energie_elektriciteit_27.jpg
De stroomrekening gaat voor veel huishoudens dit jaar met gemiddeld twee tientjes omhoog. En in sommige gemeenten betalen mensen ook nog eens tientallen euro’s meer voor hun drinkwater. Dat komt door een al afgeschafte belasting, zo schrijft De Telegraaf.
33 procent meer
Onderzoeksinstituut COELO becijferde dat een gemiddeld Nederlands huishouden dit jaar 33 procent meer aan de zogenoemde precariobelasting betaalt.
Heffing openbare grond
De precariobelasting is een heffing van gemeenten voor het gebruik van de openbare grond, bijvoorbeeld voor leidingen en kabels van gas en elektra. Die wordt betaald door de netbeheerders, maar vervolgens een-op-een doorbelast aan de klanten. De belasting stijgt dit jaar hard, omdat veel gemeenten in 2016 besloten de belasting nog snel in te voeren. Gemeenten die de heffing al voerden, mogen dat tot 1 januari 2022 blijven doen.
Bron: De Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

lds2012
lds20121 apr. 2018 - 17:33

Nou, deze ook al. En de btw op drinkwater van 6% naar 9%. Verder maakt Nuon ook al een zooitje van hun berekeningen op je verbruik (hoofdzakelijk het gas) omdat ze hun software niet op orde heeft. Dus we zijn dus dit jaar het 'Paas' haasje. Ik heb het Nuon verhaal aal bericht aan jullie redactie, met de hoop dat jullie dit gaan oppakken. Want zo leven in Nederland wordt voor de Nederlanders toch wel duur, terwijl de asielzoekers alles betaald krijgen door onze regering. Als aanvulling, ik heb niets tegen de asielzoekers die hier echt zijn om politieke redenen. Maar wel tegen die, die in de vakantietijd gewoon terug gaan naar hun land van herkomst om vakantie te vieren. Sorry dat ik het zo omschrijf, maar ik ben niet de eerste die hier zo overdenk.

aad piraat
aad piraat1 apr. 2018 - 15:01

Is het gek dat ik de link leg naar het gasvrij maken van alle huishoudens? Zou het doel ook kunnen zijn dat we voordat er wordt begonnen met het installeren van de elektrische verwarmingssystemen deze al betaald hebben met zijn allen en Wiebes zich daarom geen zorgen maakt over de betaalbaarheid?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!