Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stroom opponenten tabaksindustrie groeit door

21-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigaret 930x520
Het Openbaar Ministerie beslist naar verwachting donderdag over wat het doet met de aangifte tegen de tabaksindustrie van advocate Bénédicte Ficq. Tot op het laatste moment blijven organisaties hun steun uitspreken of zich echt voegen in de zaak. Zo is Clean Air Nederland, dat een rookvrije samenleving nastreeft, woensdag ook mede-eiser van vervolging geworden.

Maatschappelijke ramp

"Met 2,5 miljoen tabaksverslaafden en meer dan vijftig dodelijke slachtoffers per dag kunnen we niet anders dan concluderen dat roken een maatschappelijke ramp is", aldus Tom Voeten, voorzitter van Clean Air Nederland. "Zolang we de verwoestende invloed van de tabaksindustrie niet stoppen, blijft het dweilen met de kraan open", verklaart hij.

Medestanders

In de stroom van organisaties die adhesie betuigen was deze week ook geneeskundestudentenorganisatie IFMSA-NL, die zich ook echt bij de eisers voegde. Ficq kon al medische centra, huisartsen, kinderartsen en de verslavingszorg aan haar lijstje medestanders toevoegen. De grootste beroepsorganisatie in de zorg, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, heeft zich recent ook aangesloten, net als het Longfonds. ANP

Meer over:

tabaksindustrie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!