Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Strippenkaart langer in Oost-Nederland

06-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strippenkaart_359x210_01.jpg
Ov-reizigers in het oosten van het land kunnen ook na 18 november gebruik blijven maken van de strippenkaart. Pas per 1 februari 2011 moet het papieren vervoerbewijs volledig worden vervangen door de ov-chipkaart. Dat heeft demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) woensdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer gezegd.
Aanvankelijk wilden regionale bestuurders per 18 november de kaart al afschaffen, net als in steden als Rotterdam en Amsterdam. Maar veel betrokkenen, onder wie Kamerleden, zien nog veel problemen met de chipkaart. Een Kamermeerderheid was daarom tegen het per 18 november afschaffen van de aloude strippenkaart en ook Eurlings wil dat eerst problemen worden opgelost en extra tijd wordt genomen.
Eurlings zoomde bij de opsomming van de problemen vooral in op het hoge aantal chipkaartgebruikers dat vergeet uit te checken, wat ze geld kost. Daaruit blijkt dat mensen echt nog moeten wennen aan het nieuwe systeem. Per motie besloot de Kamer eerder dat mensen per mail of sms op de hoogte gesteld moeten kunnen worden dat ze vergaten uit te checken, maar volgens de indiener van die motie, Ineke van Gent (GroenLinks), is dat plan nog niet uitgewerkt.
Andere problemen zijn dat reizigers soms een dubbel opstaptarief moeten betalen, dat visueel gehandicapten extra hulp nodig hebben bij het gebruik van de kaart, dat mensen met een geanonimiseerde chipkaart niet in aanmerking komen voor kortingsacties en dat ov-reisgegevens te lang worden bewaard door de vervoerders. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!