Kassa

Strengere regels voor YouTubers

17-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
YouTube logo (let op kwaliteit) 930x520
YouTube verscherpt de regels waaraan mensen moeten voldoen om geld te kunnen verdienen aan de filmpjes die ze uploaden. Dat moet misbruik voorkomen. Kanalen moeten minstens duizend abonnees hebben en de filmpjes moeten in de laatste twaalf maanden minstens 4000 uur zijn bekeken. Pas dan deelt YouTube de inkomsten uit advertenties onder de filmpjes met de makers, zoals populaire vloggers.

Verandering tegen nepaccounts

Volgens YouTube moet de verandering voorkomen dat ,,spammers, imitatie-accounts en andere kwaadwillenden'' misbruik maken van anderen. Het geld dat niet naar de nepaccounts gaat, komt dan beschikbaar voor de makers, zodat zij een dikker belegde boterham kunnen verdienen.

Ongepast filmpje in Japans zelfmoordbos

Ook moederbedrijf Google verandert het beleid. Google heeft een apart kanaal, Google Preferred, met de belangrijkste vloggers, zodat potentiële adverteerders snel mensen zien met wie ze zaken kunnen doen. Een van die vloggers werd onlangs geschrapt na een filmpje in een Japans zelfmoordbos, met beelden van een stoffelijk overschot. Voortaan worden alle filmpjes eerst nagekeken door medewerkers. Pas als ze zijn goedgekeurd, komen er advertenties bij te staan. Die controle zal enkele weken duren. ANP

Meer over:

google, youtube
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

frisiantje
frisiantje17 jan. 2018 - 12:53

Yep, en gewoon winst maken. Wat Google niet hoeft uit te keren, kan ze in eigen zak steken. Gewoon de drempel hoger leggen.

2 Reacties
dokun
dokun17 jan. 2018 - 15:54

Misschien eens leren om een artikel goed te lezen voor u commentaar geeft dat nergens op slaat...? Er staat duidelijk dat het geld wat nu niet meer aan die nep accounts wordt uitbetaald gaat naar de makers van wel echte content. Dus Google steekt niets in eigen zak maar geeft het juist aan de mensen legitieme account.. #BegrijpendLezenIsNietMoeilijk

frisiantje
frisiantje17 jan. 2018 - 17:13

Het is fijn dat u dit artikel goed leest en ook gelooft. U weet dat YouTube onlangs het beleid flink heeft aangescherpt voor wat betreft het uitbetalen aan YouTubers?YouTube heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om populair te worden, en nu ze dat zijn is het tijd om te gaan cashen. En dat betekend minder uitbetalen aan gebruikers, dus zelf meer opstrijken.  Past helemaal bij deze tijd van geld maken. Vooral de Amerikanen zijn hier goed in, maar dit hele verhaal wist u natuurlijk allemaal al.

manwijf
manwijf17 jan. 2018 - 12:36

Hoe dan ook, het is natuurlijk gewoon censuur.

1 Reactie
dokun
dokun17 jan. 2018 - 15:57

??? Censuur van wat...??? Als u het verwijderen van nep-accounts (enkel gericht om mensen te bedonderen) censuur noemt is er iets mis met u!  Misschien moet u even in het woordenboek opzoeken wat censuur is!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!